Kafar to marka założona w 2015r. przez grupę zaprzyjaźnionych baristów. Sercem projektu jest palarnia kawy specialty, która napędza pozostałe działania takie jak szkolenia, warsztaty i obsługę imprez plenerowych. Precyzyjnie selekcjonujemy sprowadzane ziarno, aby w naszej ofercie znalazły się kawy najwyższej jakości, pozyskiwane w sposób moralny, z poszanowaniem praw lokalnych społeczeństw.

Paweł Siemaszko

Współwłaściciel palarni, roaster, realizuje swoje marzenie o byciu pracownikiem biurowym, twórca i właściciel marki AkVo – systemu filtracji wody, który umożliwia projektowanie jej składu. W wolnych chwilach lubi serwisować ekspresy oraz prowadzić Kafo Kawiarnię – gdzie to wszystko się zaczęło.

Adam Laska

Współwłaściciel palarni, roaster, odpowiada za QC i sprowadzanie zielonego surowca, prowadzi szkolenia oraz warsztaty. Jako Arabica Q-grader jest bezlitosny dla niedoskonałości surowca i nieudanych wypałów. Z racji swojego stanowiska najczęściej pija kawę z fusami. Poza tym jest coraz bardziej znanym Youtuberem i świetnym kolarzem.

Błażej Walczykiewicz

Współwłaściciel palarni, sędzia, trener, najlepszy konsultant. Także Arabica Q-grader, a więc tak jak Adam, odpowiedzialny jest za QC. Błażej stworzył także Coffee Support – czyli jedno z najbardziej profesjonalnych miejsc, gdzie mogą szkolić się Bariści. Ogrom doświadczenia oraz jego otwartość sprawiają, że nie ma takiej kawy, której nie sprzeda.

Daniel Kociński

Wszystkie kawy pod mleczne espresso wychodzą spod jego ręki. Kafarowy Heisenberg rozgrzewa naszego Probata do czerwoności. Czy śnieg czy deszcz, rower to jego ulubiony środek transportu. Dawniej, kucharz specjalizujący się w makaronach, a więc precyzja działań nie jest mu obca. Dba o to, żeby każde wypalone ziarenko było w punkt – Al dente 😉

Grzegorz Peciak

Opiekun klientów. Doradzi, wesprze, ustawi młynek i wyszkoli, a wszystko to zrobi żonglując piłeczkami tenisowymi. Tenis to nie tylko jego pasja, ale i dawny fach, wielką karierę tenisową zastopowały kontuzje. Fan oldschoolowego amerykańskiego rapu i reggae.

Mateusz Bomastik

Wszystkie paczki kawy przechodzą przez jego ręce, bo jego zadaniem jest dystrybucja, organizacja, realizacja i egzekucja zamówień. Człowiek Wielka koniunkcja, połączy ze sobą wszystkie kropki. Sobotnie poranki spędza w lesie, obserwując dzikie zwierzęta. Dzwoniąc na numer palarni najpewniej to jego usłyszysz po drugiej stronie .

Adam Bauer

Opiekun klientów. Większość życia zawodowego związany z branżą winiarską w której porusza jak ryba w winie. Tam szkolił, sprzedawał i pił, aż pojawił się Kafar. Sensoryka wina nie leży daleko od kawy, więc Adam to nie tylko wsparcie przy obsłudze klientów, ale również świeże podejście przy ocenie jakości kawy. Kolekcjoner gier planszowych i zaangażowany fan piłki nożnej.

 

Michał Sitarek

 

 

Paweł Stryczek

 

 

Łukasz Eichstaedt-Dembowski