Kawa Kafar to wyselekcjonowane przez nas ziarna z najlepszych plantacji świata. Dla nas istotne jest pochodzenie ziarna z jednej plantacji konkretnego kraju, dobór odpowiednich szczepów kawowca i rodzaju zastosowanej obróbki. Dlatego każda paczka zawiera szczegółowy opis, dzięki któremu dowiesz się, skąd pochodzi Twoja kawa, jaki jest jej szczep, jak została przygotowana oraz poznasz datę jej palenia. Każda partia wypalana jest w małych piecach w rzemieślniczy sposób przez profesjonalistów, co umożliwia najwyższą kontrolę każdej minuty procesu. Mając świadomość tego, jak ważna jest świeżość kawy, dokładamy wszelkich starań, aby trafiła ona w Twoje ręce w jak najkrótszym czasie.
Kafar Brazil
Region: Minas Gerais
Plantacja: Kooperatywa Cooxupe
Wysokość upraw: 750 n.p.m – …
Punktacja: 83 SCA
Szczep: Mundo Novo, Bourbon
Obróbka: Myta
Jest to najlepszy wybór dla wielbicieli kawy o niskiej kwasowości. Charakterystyczne dla Brazylii aromaty orzechów łączą się z delikatną goryczką ciemnej czekolady i słodyczą mirabelki. Długo utrzymujące się w ustach doznania pozostawiają karmelowy posmak. Kawa dedykowana metodom ciśnieniowym, doskonale komponująca się z dodatkiem mleka.
ETIOPIA
Region: Jimma
Plantacja: Agaro
Punktacja: 88,5 SCA
Szczep: Hairloom
Obróbka: Washed
Zbiór: Listopad-grudzień 2018r.
ETIOPIA
Region: Jimma,
Plantacja: Agaro
Punktacja: 88 SCA
Szczep: Heirloom
Obróbka: Natural
Zbiór: Listopad-Grudzień 2018
KENIA
Region: Muranga
Plantacja: Kaganda
Punktacja: 87,25 SCA
Szczep: SL 28, SL34
Obróbka: Washed
Zbiór: Wrzesień-Styczeń 2018/2019
KENIA
Region: Kirinyaga
Plantacja: Muchagara
Punktacja: 88 SCA
Szczep: SL28, SL34
Obróbka: Myta
Zbiór: Wrzesień-Styczeń 2018/2019
INDONEZJA
Region: Kerinici
Plantacja: Borokah
Punktacja: 85,5 SCA
Szczep: Andung Sari, Sigaran Utang
Obróbka: Fully Washed
Zbiór: Październik-Kwiecień 2018/2019
BRAZYLIA
Region: Pinhal
Plantacja: Fazenda Pinhal
Punktacja: 84,5 SCA
Szczep: Catucai
Obróbka: Pulped Natural
Zbiór: Maj-Wrzesień 2019
HONDURAS
Region: Copan
Plantacja: Corquin
Punktacja: 89 SCA
Szczep: Lempira
Obróbka: 72h macerated natural
Zbiór: Listopad-styczeń 2018/2019