Kawa Kafar to wyselekcjonowane przez nas ziarna z najlepszych plantacji świata. Dla nas istotne jest pochodzenie ziarna z jednej plantacji konkretnego kraju, dobór odpowiednich szczepów kawowca i rodzaju zastosowanej obróbki. Dlatego każda paczka zawiera szczegółowy opis, dzięki któremu dowiesz się, skąd pochodzi Twoja kawa, jaki jest jej szczep, jak została przygotowana oraz poznasz datę jej palenia. Każda partia wypalana jest w małych piecach w rzemieślniczy sposób przez profesjonalistów, co umożliwia najwyższą kontrolę każdej minuty procesu. Mając świadomość tego, jak ważna jest świeżość kawy, dokładamy wszelkich starań, aby trafiła ona w Twoje ręce w jak najkrótszym czasie. 

Kafar Brazil
Region: Minas Gerais 
Plantacja: Kooperatywa Cooxupe

Wysokość upraw: 750 n.p.m – …

 Punktacja: 83 SCA
Szczep: Mundo Novo, Bourbon
Obróbka: Myta

Jest to najlepszy wybór dla wielbicieli kawy o niskiej kwasowości. Charakterystyczne dla Brazylii aromaty orzechów łączą się z delikatną goryczką ciemnej czekolady i słodyczą mirabelki. Długo utrzymujące się w ustach doznania pozostawiają karmelowy posmak. Kawa dedykowana metodom ciśnieniowym, doskonale komponująca się z dodatkiem mleka.

ETIOPIA
Region: Jimma

Plantacja: Agaro
Punktacja: 88,5 SCA
Szczep: Hairloom

Obróbka: Washed 
Zbiór: Listopad-grudzień 2018r.

 

ETIOPIA
Region: Jimma,

Plantacja: Agaro

Punktacja: 88 SCA

Szczep: Heirloom

Obróbka: Natural

Zbiór: Listopad-Grudzień 2018

KENIA
Region: Muranga

Plantacja: Kaganda

Punktacja: 87,25 SCA
Szczep: SL 28, SL34
Obróbka: Washed 
Zbiór: Wrzesień-Styczeń 2018/2019

 KENIA
Region: Kirinyaga

Plantacja: Muchagara

Punktacja: 88 SCA
Szczep: SL28, SL34

Obróbka: Myta

Zbiór: Wrzesień-Styczeń 2018/2019

INDONEZJA
Region: Kerinici

Plantacja: Borokah

Punktacja: 85,5 SCA
Szczep: Andung Sari, Sigaran Utang
Obróbka: Fully Washed 
Zbiór: Październik-Kwiecień 2018/2019

 

BRAZYLIA
Region: Pinhal

Plantacja: Fazenda Pinhal

Punktacja: 84,5 SCA
Szczep: Catucai
Obróbka: Pulped Natural

Zbiór: Maj-Wrzesień 2019

 

HONDURAS

Region: Copan

Plantacja: Corquin

Punktacja: 89 SCA

Szczep: Lempira

Obróbka: 72h macerated natural
Zbiór: Listopad-styczeń 2018/2019